Menu Sluiten

Voordelen Van Persoonlijke Beschermingsmiddelen

Heyerick bij ons vindt u alles voor werf en werk!

Veilig & comfortabel werken in elke situatie.

Heyerick, een groeiend familiebedrijf, richt zich tot de vakman met shop, service & specials. Ons aanbod, in de winkel te Nazareth en online, focust op kwalitatieve gereedschap, beschermingsmiddelen, werkkledij en alles om veilig op hoogte te werken. Binnen deze afdelingen streven we ernaar koploper te zijn, gefocust op een ruim, kwalitatief aanbod, alsook het uitbouwen & delen van kennis.

Service staat steeds voorop, wij willen jou ontzorgen & informeren: leveringen, passessies, personalisatie kledij, keuringen, herstellingen, demo”s op de werf, opleidingen… Onze medewerkers staan klaar om je advies te geven in onze winkelruimte van meer dan 3000m2.

Onze Producten:

Sinds oktober 2023 kan je ook bij ons terecht in ons filiaal te Waregem. Met 600m² aan winkelruimte zullen Perle en haar team je alles kunnen aanbieden wat betreft werkkleding, veiligheidsschoenen, gereedschap en veilig werken op hoogte!

We vullen ons assortiment aan met onze specials afdeling. Volgens jouw noden zorgen wij voor ontwerp, productie & plaatsing van aluminium maatwerk: ladders, trappen, loopbruggen & werkplatformen, conform de wetgeving. Wij begeleiden jouw project van A tot Z, zo maken wij studentenwoningen, bouwplaats, werkpost, productieruimte… veilig en toegankelijk. Naast constructies zorgen wij tevens voor plaatsing van permanente valbeveiligingssystemen: dakrandbeveiliging, ankerpunten en levenslijnsystemen.

In een notendop, onze missie is de vakman toelaten om veilig & comfortabel te werken in elke situatie!

Meer info

tags: Alles Voor Werk – Gereedschappen – Machines – Persoonlijke Beschermingsmiddelen – Persoonlijke Beschermingsmiddelen Voor De Bouw – 

Wenst u meer info over voordelen van persoonlijke beschermingsmiddelen kijk dan vlug op https://www.heyerick.be | Voordelen Van Persoonlijke Beschermingsmiddelen

Beschermingsmiddelen: De Voordelen van Persoonlijke Beschermingsmiddelen

In de huidige samenleving is veiligheid op de werkplek een belangrijke kwestie geworden. Of je nu in de bouw, de zorg of een andere sector werkt, het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen is essentieel voor je eigen veiligheid en welzijn. Maar wat zijn precies de voordelen van het gebruik van beschermingsmiddelen en waarom is het zo belangrijk om ze te gebruiken? In dit artikel zullen we dieper ingaan op de voordelen van persoonlijke beschermingsmiddelen en waarom het zo belangrijk is om ze te dragen tijdens het werk.

Wat zijn persoonlijke beschermingsmiddelen?

Voordat we de voordelen van persoonlijke beschermingsmiddelen bespreken, is het belangrijk om te begrijpen wat ze precies zijn. Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn alle uitrusting en kleding die je beschermt tegen potentieel gevaarlijke situaties op de werkplek. Dit kan variëren van helmen en veiligheidsbrillen tot gehoorbeschermers en veiligheidsschoenen.

Voordelen van persoonlijke beschermingsmiddelen

  1. Bescherming tegen ongevallen

Eén van de belangrijkste voordelen van persoonlijke beschermingsmiddelen is dat ze jou beschermen tegen ongevallen. Het dragen van een helm kan bijvoorbeeld ernstig hoofdletsel voorkomen als je valt of geraakt wordt door vallende objecten. Veiligheidsbrillen beschermen je ogen tegen rondvliegende deeltjes en gehoorbeschermers voorkomen gehoorschade door hard geluid. Met persoonlijke beschermingsmiddelen kun je dus veel ernstige ongevallen voorkomen.

  1. Bescherming tegen gezondheidsrisico´s

Niet alleen beschermen persoonlijke beschermingsmiddelen je tegen ongevallen, ze kunnen ook schadelijke stoffen en andere gezondheidsrisico´s op de werkplek verminderen. Zo kan het dragen van een stofmasker bijvoorbeeld voorkomen dat je schadelijke stoffen inademt, wat op de lange termijn ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Door het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen blijft je gezondheid beter beschermd tijdens het uitvoeren van je werk.

  1. Verhoogde veiligheidscultuur

Door persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen, draag je bij aan het creëren van een cultuur van veiligheid op de werkplek. Wanneer werknemers hun eigen veiligheid serieus nemen, is de kans groter dat anderen dit ook doen. Dit zorgt voor een veiliger werkomgeving voor iedereen. Bovendien laat het jouw werkgever zien dat je toegewijd bent aan veiligheid op de werkplek, wat je carrière en reputatie kan bevorderen.

  1. Wettelijke verplichting

In veel landen is het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen wettelijk verplicht. Dit betekent dat het niet dragen van beschermingsmiddelen kan resulteren in boetes en zelfs beëindiging van je werk. Het is dus belangrijk om op de hoogte te zijn van de wettelijke eisen en ervoor te zorgen dat je de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen draagt voor jouw werkzaamheden.

  1. Verhoogde productiviteit

Wanneer werknemers zich veilig en beschermd voelen, stijgt hun motivatie en productiviteit. Persoonlijke beschermingsmiddelen helpen werknemers om zich te concentreren op hun werk zonder zich zorgen te hoeven maken over hun veiligheid. Dit kan leiden tot betere prestaties en een efficiënter werkproces.

Conclusie

Het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen heeft vele voordelen. Ze beschermen je tegen ongevallen en gezondheidsrisico´s, dragen bij aan een veiligere werkplek en zijn vaak wettelijk verplicht. Door ze te dragen, toon je toewijding aan veiligheid en dit kan je carrière en reputatie ten goede komen. Zorg er dus altijd voor dat je de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen draagt tijdens het werk.

Bronnen:

https://www.arbokennisnet.nl/thema/veilig-werken/veiligheid-voorop-pbmhttp://www.werkveilig.com/pbm.html


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Voordelen van persoonlijke beschermingsmiddelen

!–StopPubText–>.