Menu Sluiten

Onderhoud Van Persoonlijke Beschermingsmiddelen

Heyerick bij ons vindt u alles voor werf en werk!

Veilig & comfortabel werken in elke situatie.

Heyerick, een groeiend familiebedrijf, richt zich tot de vakman met shop, service & specials. Ons aanbod, in de winkel te Nazareth en online, focust op kwalitatieve gereedschap, beschermingsmiddelen, werkkledij en alles om veilig op hoogte te werken. Binnen deze afdelingen streven we ernaar koploper te zijn, gefocust op een ruim, kwalitatief aanbod, alsook het uitbouwen & delen van kennis.

Service staat steeds voorop, wij willen jou ontzorgen & informeren: leveringen, passessies, personalisatie kledij, keuringen, herstellingen, demo”s op de werf, opleidingen… Onze medewerkers staan klaar om je advies te geven in onze winkelruimte van meer dan 3000m2.

Onze Producten:

Sinds oktober 2023 kan je ook bij ons terecht in ons filiaal te Waregem. Met 600m² aan winkelruimte zullen Perle en haar team je alles kunnen aanbieden wat betreft werkkleding, veiligheidsschoenen, gereedschap en veilig werken op hoogte!

We vullen ons assortiment aan met onze specials afdeling. Volgens jouw noden zorgen wij voor ontwerp, productie & plaatsing van aluminium maatwerk: ladders, trappen, loopbruggen & werkplatformen, conform de wetgeving. Wij begeleiden jouw project van A tot Z, zo maken wij studentenwoningen, bouwplaats, werkpost, productieruimte… veilig en toegankelijk. Naast constructies zorgen wij tevens voor plaatsing van permanente valbeveiligingssystemen: dakrandbeveiliging, ankerpunten en levenslijnsystemen.

In een notendop, onze missie is de vakman toelaten om veilig & comfortabel te werken in elke situatie!

Meer info

tags: Alles Voor Werk – Gereedschappen – Machines – Persoonlijke Beschermingsmiddelen – Persoonlijke Beschermingsmiddelen Voor De Bouw – 

Wenst u meer info over onderhoud van persoonlijke beschermingsmiddelen kijk dan vlug op https://www.heyerick.be | Onderhoud Van Persoonlijke Beschermingsmiddelen

Beschermingsmiddelen Onderhoud Van Persoonlijke Beschermingsmiddelen

Als het gaat om persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM´s), is onderhoud van cruciaal belang. Het goed onderhouden van je PBM´s is essentieel om ervoor te zorgen dat ze hun beschermende functie optimaal kunnen uitvoeren. In dit artikel zullen we bespreken waarom het onderhouden van PBM´s belangrijk is en hoe je dit het beste kunt doen.

Waarom is onderhoud nodig?

PBM´s worden gebruikt om de veiligheid en gezondheid van werknemers op de werkplek te beschermen. Ze zijn ontworpen om te voorkomen dat werknemers worden blootgesteld aan gevaarlijke stoffen, materialen of omstandigheden die letsel of ziekte kunnen veroorzaken. Als je PBM´s niet goed onderhoudt, kan dit leiden tot beschadiging of slijtage, waardoor de beschermende functie in gevaar komt.

Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat PBM´s na verloop van tijd kunnen verslechteren, zelfs als ze niet actief worden gebruikt. Dit kan te wijten zijn aan factoren zoals extreme temperaturen, vochtigheid, UV-straling en blootstelling aan chemicaliën. Het regelmatig onderhouden van je PBM´s kan helpen om deze verslechtering te voorkomen en ervoor te zorgen dat ze in goede staat blijven.

Hoe onderhoud je PBM´s?

Het onderhoud van PBM´s begint al bij de aanschaf ervan. Zorg ervoor dat je kwalitatief hoogwaardige PBM´s koopt die voldoen aan de wettelijke normen en specificaties. Controleer ook regelmatig de vervaldatum van je PBM´s en vervang ze op tijd om te voorkomen dat je met verouderde of beschadigde beschermingsmiddelen werkt.

Een ander belangrijk aspect van onderhoud is het schoonmaken van je PBM´s. Afhankelijk van het type PBM, kan dit betekenen dat je ze afveegt met een vochtige doek, ze wast met water en zeep of ze desinfecteert met een ontsmettingsmiddel. Welke methode je ook kiest, zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant opvolgt om schade te voorkomen.

Naast schoonmaken, is het ook belangrijk om de staat van je PBM´s regelmatig te controleren. Dit betekent dat je let op tekenen van slijtage, zoals scheuren, beschadigingen of loszittende onderdelen. Als je iets vindt dat niet in orde is, vervang dan onmiddellijk het betreffende onderdeel of de gehele PBM.

Wat zijn de consequenties van slecht onderhouden PBM´s?

Als je je PBM´s niet goed onderhoudt, kan dit leiden tot verschillende problemen. Ten eerste zal de bescherming die ze bieden verminderen. Dit kan ervoor zorgen dat werknemers blootgesteld worden aan gevaarlijke stoffen of situaties, wat kan leiden tot letsel of ziekte. Bovendien kun je in sommige gevallen een boete krijgen als je niet voldoet aan de wettelijke eisen voor PBM-onderhoud.

Hoe maak je onderhoud van PBM´s een prioriteit?

Het onderhoud van PBM´s kan soms overweldigend lijken, maar het is belangrijk om het niet te verwaarlozen. Hier zijn een paar manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat het onderhoud van PBM´s een prioriteit blijft:

  • Plan regelmatig onderhoud in. Maak het een terugkerend item op de agenda en zorg ervoor dat het team hiervan op de hoogte is.

  • Train werknemers in het juiste gebruik en onderhoud van PBM´s. Zorg ervoor dat ze begrijpen hoe ze hun PBM´s moeten schoonmaken en inspecteren en dat ze weten wie ze moeten informeren als er iets mis is.

  • Houd een logboek bij. Noteer alle inspecties en onderhoud die je uitvoert, inclusief eventuele problemen die je tegenkomt en de oplossingen die je hebt geïmplementeerd.

Samenvatting

Het onderhouden van PBM´s is een essentieel onderdeel van het beschermen van werknemers op de werkplek. Door regelmatig te inspecteren, te reinigen en te vervangen, kun je ervoor zorgen dat je PBM´s hun beschermende functie optimaal kunnen uitvoeren. Zorg ervoor dat het onderhoud van PBM´s een prioriteit blijft door dit te plannen en werknemers te trainen in het juiste gebruik en onderhoud van hun PBM´s. Zo houd je je werknemers veilig en voldoe je aan de wettelijke normen voor PBM´s.

Beschermingsmiddelen Onderhoud Van Persoonlijke Beschermingsmiddelen is een belangrijk onderdeel van het garanderen van een veilige werkplek, dus zorg ervoor dat je dit niet verwaarloost. Met de juiste zorg kunnen je PBM´s hun beschermende functie behouden en blijven ze effectief tegen blootstelling aan gevaarlijke stoffen en situaties. Door regelmatig onderhoud te plegen, bescherm je niet alleen je werknemers, maar ook jezelf tegen mogelijke boetes en andere consequenties.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Onderhoud van persoonlijke beschermingsmiddelen

!–StopPubText–>.