Menu Sluiten

Hoe Persoonlijke Beschermingsmiddelen Kiezen

Heyerick bij ons vindt u alles voor werf en werk!

Veilig & comfortabel werken in elke situatie.

Heyerick, een groeiend familiebedrijf, richt zich tot de vakman met shop, service & specials. Ons aanbod, in de winkel te Nazareth en online, focust op kwalitatieve gereedschap, beschermingsmiddelen, werkkledij en alles om veilig op hoogte te werken. Binnen deze afdelingen streven we ernaar koploper te zijn, gefocust op een ruim, kwalitatief aanbod, alsook het uitbouwen & delen van kennis.

Service staat steeds voorop, wij willen jou ontzorgen & informeren: leveringen, passessies, personalisatie kledij, keuringen, herstellingen, demo”s op de werf, opleidingen… Onze medewerkers staan klaar om je advies te geven in onze winkelruimte van meer dan 3000m2.

Onze Producten:

Sinds oktober 2023 kan je ook bij ons terecht in ons filiaal te Waregem. Met 600m² aan winkelruimte zullen Perle en haar team je alles kunnen aanbieden wat betreft werkkleding, veiligheidsschoenen, gereedschap en veilig werken op hoogte!

We vullen ons assortiment aan met onze specials afdeling. Volgens jouw noden zorgen wij voor ontwerp, productie & plaatsing van aluminium maatwerk: ladders, trappen, loopbruggen & werkplatformen, conform de wetgeving. Wij begeleiden jouw project van A tot Z, zo maken wij studentenwoningen, bouwplaats, werkpost, productieruimte… veilig en toegankelijk. Naast constructies zorgen wij tevens voor plaatsing van permanente valbeveiligingssystemen: dakrandbeveiliging, ankerpunten en levenslijnsystemen.

In een notendop, onze missie is de vakman toelaten om veilig & comfortabel te werken in elke situatie!

Meer info

tags: Alles Voor Werk – Gereedschappen – Machines – Persoonlijke Beschermingsmiddelen – Persoonlijke Beschermingsmiddelen Voor De Bouw – 

Wenst u meer info over hoe persoonlijke beschermingsmiddelen kiezen kijk dan vlug op https://www.heyerick.be | Hoe Persoonlijke Beschermingsmiddelen Kiezen

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn essentieel voor werknemers die in gevaarlijke omgevingen werken. Ze spelen een cruciale rol bij het beschermen van werknemers tegen verschillende gevaren, zoals verwondingen, ziektes en ongevallen op de werkvloer. Maar wat zijn persoonlijke beschermingsmiddelen eigenlijk en hoe kies je de juiste? In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over persoonlijke beschermingsmiddelen en hoe je de beste opties kunt kiezen.

Wat zijn persoonlijke beschermingsmiddelen?

Persoonlijke beschermingsmiddelen, ook wel PBM genoemd, zijn hulpmiddelen die speciaal ontworpen zijn om werknemers te beschermen tegen specifieke risico´s op de werkvloer. Deze middelen variëren van helmen en veiligheidsschoenen tot ademhalingsbescherming en gehoorbescherming. Ze zijn bedoeld om het lichaam te beschermen tegen verschillende soorten gevaren, waaronder fysieke, chemische en biologische risico´s.

Waarom zijn persoonlijke beschermingsmiddelen belangrijk?

De belangrijkste reden waarom persoonlijke beschermingsmiddelen belangrijk zijn, is omdat ze ervoor zorgen dat werknemers veilig kunnen werken en minder kans hebben op verwondingen en ziektes. Ongevallen op de werkvloer kunnen ernstige gevolgen hebben, niet alleen voor de werknemer zelf, maar ook voor het bedrijf. Het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen is daarom van groot belang voor zowel werknemers als werkgevers.

Hoe kies je de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen?

Het kiezen van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen kan een uitdaging zijn, omdat elk beroep en werkomgeving verschillende risico´s met zich meebrengt. Daarom is het belangrijk om een grondige risicoanalyse uit te voeren om te bepalen welke persoonlijke beschermingsmiddelen nodig zijn voor de specifieke werkzaamheden binnen jouw bedrijf.

Bij het kiezen van persoonlijke beschermingsmiddelen is het ook belangrijk om te letten op de juiste pasvorm en comfort. Als de PBM niet goed past of oncomfortabel is, kan dit de effectiviteit ervan verminderen. Werknemers moeten ook getraind worden in het correct gebruiken en onderhouden van de beschermingsmiddelen.

Welke soorten persoonlijke beschermingsmiddelen zijn er?

Er zijn verschillende soorten persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar, waaronder:

  • Hoofdbescherming: dit omvat helmen, bump caps en haarbedekking die het hoofd beschermen tegen vallende objecten, stoten en elektrische risico´s.
  • Oog- en gezichtsbescherming: dit omvat veiligheidsbrillen, gezichtsschermen en lashelmen om de ogen en het gezicht te beschermen tegen schadelijke stoffen en impact.
  • Gehoorbescherming: dit omvat oordopjes en gehoorkappen die bescherming bieden tegen lawaai en harde geluiden.
  • Ademhalingsbescherming: dit omvat maskers en ademhalingstoestellen om werknemers te beschermen tegen giftige dampen, stof, gassen en andere schadelijke stoffen.
  • Hand- en armbeveiliging: dit omvat handschoenen, mouwen en armbeschermers om de handen en armen te beschermen tegen snijwonden, brandwonden en chemische stoffen.
  • Voet- en beenbescherming: dit omvat veiligheidsschoenen en -laarzen om de voeten en benen te beschermen tegen vallende objecten, scherpe voorwerpen en elektrische risico´s.

Waar moet je op letten bij het kiezen van persoonlijke beschermingsmiddelen?

Bij het kiezen van persoonlijke beschermingsmiddelen is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke risico´s waarmee werknemers te maken hebben. Hier zijn enkele belangrijke factoren om in gedachten te houden:

  • Soort gevaar: bepaal welke gevaren werknemers kunnen tegenkomen op het werk en kies PBM die specifiek zijn ontworpen om deze risico´s te verminderen.
  • Pasvorm en comfort: zorg ervoor dat de PBM goed past en comfortabel is om te dragen, anders kan dit de effectiviteit ervan verminderen.
  • Kwaliteit en duurzaamheid: investeer in kwaliteitsvolle PBM die lang meegaan en bestand zijn tegen de werkomstandigheden.
  • Training en onderhoud: zorg ervoor dat werknemers getraind zijn in het juiste gebruik en onderhoud van de PBM om eventuele risico´s te minimaliseren.

Slotgedachte

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn van groot belang voor het waarborgen van de veiligheid en gezondheid van werknemers op de werkvloer. Door een grondige risicoanalyse uit te voeren en de juiste PBM te kiezen, kunnen werkgevers ervoor zorgen dat hun werknemers goed beschermd zijn tegen verschillende gevaren. Vergeet ook niet om werknemers te trainen en te voorzien van comfortabele en goed onderhouden PBM. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat jouw werknemers veilig en gezond blijven tijdens hun werkzaamheden.

Wil je meer weten over persoonlijke beschermingsmiddelen en hoe je de beste opties kunt kiezen? Neem dan contact op met Heyerick, de specialist in persoonlijke beschermingsmiddelen. Wij helpen je graag verder!


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Hoe persoonlijke beschermingsmiddelen kiezen

!–StopPubText–>.